Vlasstraat 24, 1446 CJ Purmerend

Praktijk-examen Faalangst

Ben je 17 jaar en in het bezit van een geldig theoriecertificaat dan mag je het praktijkexamen faalangst afnemen.

Het komt vaak voor dat kandidaten zo nerveus zijn voor examens, dat ze bij het idee alleen al dichtklappen. En dat terwijl ze de kennis en vaardigheden wel in zich hebben, maar door extreme nervositeit niet presteren zoals ze tijdens de rijlessen presteren. Herken je dit? Kies dan voor een praktijkexamen faalangst!

  • Wist je dat je bij ons onze instructeurs gespecialiseerd zijn in het geven van rijles aan kandidaten met rij- en faalangst?
  • Rijbewijs op je 17e behaald, dan moet je een begeleiderspas aanvragen.
  • Machtig Autorijschool Integra voor het aanvragen van je praktijkexamen
  • Na ontvangst van je betaling en machtiging zullen wij het praktijk-examen faalangst inboeken.

Het verloop van een praktijkexamen Faalangst

Het praktijkexamen faalangst duurt circa 80 minuten. 35 Minuten hiervan is gereserveerd voor de examenrit. De overige tijd is bedoeld voor het gesprek voor het examen en de uitslag na het praktijkexamen. In de extra examentijd zitten ook time-out momenten inbegrepen.

Time-out

Tijdens het praktijkexamen mag je de examinator vragen om een time-out bijvoorbeeld voor momenten dat je even niet meer weet wat je moet doen, een totale black-out krijgt. De examinator kan de extra tijd ook gebruiken om een bepaalde lesonderdeel – dat volgens hem niet zo goed is uitgevoerd – te herhalen.

Overigens wordt een faalangstexamen gegeven door een examinator getraind is op faalangst.