Vlasstraat 24, 1446 CJ Purmerend

Praktijk-examen

Wanneer begin je met autorijles?

Zodra je 16,5 jaar bent mag je beginnen met autorijles volgen. Een rijopleiding bestaat uit 2 examens: Je theorie en je praktijk. Je mag al starten met je autorijlessen voordat je de theorie hebt behaald. Het is wel raadzaam om bij het starten van je praktijk alvast te leren voor je theorie. Zo kan je de theoretische stof direct toepassen in het praktijk, ook zal dat natuurlijk schelen in de aantal rijlessen dat je nodig zult hebben voor je rijbewijs. Je dient wel eerst je theorie examen behaald te hebben voordat we een praktijkexamen inboeken.

Proefles autorijles

Het is raadzaam om te kiezen voor een proefles als eerste autorijles. Waarom?
1. Een proefles is een kennismaking met de vaste instructeur. Zo weet je of er een klik is tussen jou en de instructeur. Mocht jij geen klik hebben met de instructeur, dan kan je ervoor kiezen om overgeplaatst te worden bij een ander rij-instructeur!
2. Indicatie aantal autorijlessen. Je krijgt na het volgen van de proefles een beter idee over hoeveel autorijlessen je nodig zult hebben om je rijbewijs te behalen.
3. Keuze vervolgopleiding. De instructeur geeft je een advies over welk pakket het beste bij jouw past.

Wat leer ik tijdens de autorijles?

Tijdens je autorijles moet je best veel les onderdelen weten te beheersen. Het CBR stelt namelijk hoge eisen voor het praktijkexamen. En dat moet ook wel, gezien de aantal automobilisten die wij jaarlijks erbij krijgen op de wegen.De les onderdelen worden stap voor stap door je rij-instructeur uitgelegd en door jou uitgevoerd. Alle les onderdelen moeten vaker worden herhaald, zodat het nog goed in de geheugen blijft en uiteindelijk een routine uitvoering wordt. De les onderdelen die je moet leren staan op je leskaart en je vorderingen worden door de rij-instructeur bijgehouden.De beheersing van de onderdelen is per persoon verschillend. Zo zal persoon A meer lestijd spenderen aan bijvoorbeeld file parkeren dan persoon B en dat terwijl persoon B weer meer moeite heeft met het leren van de juiste kijkgedrag dan persoon A.

Wanneer doe ik praktijkexamen?

De grote vraag is, wanneer mag ik mijn praktijkexamen doen. Dit is per persoon afhankelijk. Zoals je nu weet moet je verschillende onderdelen goed beheersen en heeft de één meer rijlessen nodig bij een bepaalde onderdeel dan de ander. Het CBR wilt al deze onderdelen toetsen tijdens het praktijkexamen. In het kort wilt het CBR dat je goed rijdt, gevaren kunt herkennen en daarbij juist handelt en dat je rijdt zonder iemand in gevaar te brengen. Zodra je hieraan voldoet ben je klaar om het praktijkexamen te kunnen doen.

Kwaliteit in rijvaardigheid

Een rijopleiding is kostbaar. Het is daarentegen wel weer een investering in je toekomst. De meeste werkgevers hebben namelijk een vereiste dat je je rijbewijs moet bezitten. Autorijschool Integra biedt je kwaliteit tegen bodemprijs! Door te kiezen voor onze acties kun je ook nog eens extra besparen. Een opleiding hoeft dus geen financiële dip meer te zijn. En daarnaast mag je een pakket ook per les betalen bij ons!

Tarieven

Per uur


Per 90 minuten

10 rittenkaart

10 rittenkaart 90 minuten

10 uur + examen

15 uur + examen

20 uur + examen

25 uur + examen

30 uur + examen

35 uur + examen

40 uur + examens*

45 uur + examens*

Tussentijdse toets

Eerste examen

Herexamen

BNOR examen

Faalangst examen

€40,-


€60,-

€380,-

€550,-

€620,-

€800,-

€1060,-

€1240,-

€1420,-

€1600,-

€1780,-

€1960,-

€160,-

€250,-

€250,-

€265,-

€300,-